Tonje Bekk

Takk for utfordringa Tone. :)

Jæ har itte peiling på hæ jæ skar skrive om.. men kan begynne og berette litt om mæ sjøl, så baller dæ full på sæ.. : P

Jæ har som de fleste andre ungdommer fløtte frå darn, men itte så langt, bare åt bygda.. men det er bare midlertidig, tell jeg er ferdig som lærling om 2 år. Jæ har bestemt mæ før att hvis jeg skar bosette mæ i trysil, så blir dæ i Jøddarn. 

Jæ jobber da som lærling på kjøkkenet på sjukehjemmet i Trysil. Der begynte jæ i august i år, og er forhåpentligvis ferdig utdannet institusjonskokk om 2 år.
I bygda bor jæ i lag mæ Tor arne, og vi trives ganske så gøtt i den leiligheta vi bor i. Men i hæljen, bruker vi og trekke øss attenne åt dar`n, der vi trives aller best!
Som a Tone skrev, så er jæ mæ i sopranrekka i Under Girstakken, og jæ syns det er veldig morro og synge. Jæ er øsse mæ i Hønnmusikken, der jæ speller kornett. Jæ anbefaler på dæ sterkeste og kåmma på vår julekonsert, som er med både Under Girstakken og Ljørdalen Musikkforening den 28. nov. på Lund.

Æ vekse opp i darn, syns jæ var helt toppers, sjøl om jæ var den eneste jenta i klassa mi, så var itte dæ nåe problem.. hadde jenter i klassa under og over, som jæ var mye mæ. Æ fortsatt så har jæ di beste venna mine i darn.

Tell slut vil jæ ta mæ et dikt,som en ungdom frå darn har skrivvi:

Livet er faen itte lett, dæ er sant rett og slett. Vi slit i dissa grennen lett, pga politikera sitt mangel på vett. Tenk om alle hadde vurri som øss, da hadde dæ vurri slut på æ sløss. i darn vi kjemper før at politikera itte skar legge en demper. Vi er født mæ sunn førnuft, de andre kan senkes der dæ er juft. Dæ er førbannat jæ er, æ jæ vett dæ itte er jæ som er sær. En klapp på skuldra vi skulle hatt, men følk blir misunnelige ratt. Æ i et raseri sæ stort, jæ ser: få dissa politikera bort! Æ dæ no inni granskogen fort!

Jæ vil gi utfordringa videre åt en som virkelig har tord og satse, og som har gjort dæ alle andre ungdomma frå darn øsse skulle ha gjort, nemlig bygd seg hus, og bosette seg i darn. Christoffer Nordnes, her kjem stafettpi`in!

10.11.10 Tonje Bekk