Per Erik Fosheim

Takk tel a Cindy som kjæm i høg gamle utfløtte jøddøler.


Jæ lytt inrømme at detter kom overraskende, men no har jæ vurri inne på sida dørres og tykjer teltaket med skribenter frå dar'n er gørbra.

Sjøl bor jæ på Hamar der jæ prøver å lære bort litt om datamaskiner og nettverk tel ungdom på Hamar og flatbygden rundt (litt mission impossible).

Tel dem som itte vett det, så har jæ vuksi opp på østsida tå elva ved østre brukaret på Storføssbrua.

Her kjem brev frå østkanten:

Da jæ voks opp var itte Storføssbrua bygd, vi på østsida hadde bare Litlføssbrua, båter og Krøtterva for å ta øss vestover. På den måten vart Litlføssbrua sjølve porten mot vest. På andre sida var S-laget, skula og Lund. På østsida hadde min generasjon underskudd tå jenter, så vi lytte vestover både før å få mat, visdom og underholdning. Han Per Omar æ jæ hadde itte kummi ut blant følk hadde de itte vurri for Litlføssbrua. Vi hadde sikkert fått vår ega dialekt. Vi drakk øss ofte tel mot fyrri vi gjekk over brua før å treffe jenten på vestsida. Det er burrin mye genmateriale og brennvin over den brua.

No læs jæ i Østlendingen at Litlføssbrua skal stenges for all trafikk. Vår barndoms og ungdoms portal mot vest. Et språk- og kulturskelje er atter på plass, slekk som det var fyrri brua vart bygd!

Jæ sir at ordførern foreslør dugnad før å sette brua i stand. Med innlegget tel’n Vidar i minne, så seer det seg sjøl at vi itte kan forvente øss nåen kapital frå vestaetter. Men det er itte første gang vi i Dar'n lytt klare øss sjølve. Sjøl har jæ 8 høgstmodne taller på Storøya. Dem kan jæ gi bort hvis nåen blir med æ høgg æ fløter dem ned åt'n Erik Bekk. Han Erik har permisjon så han kan sikkert dra dem opp på saga si med nåen hester. Da skulle det værra stutt veg åt nytt dekke på brua.

På den måten kan nye generasjoner komma sæ vestover og Jøddarn's Golden Gate kan komma tel verdighet att.

Det er viktig førr Dar’n at det vi har itte førfell, men blir tajin reda på, slekk at det syns at her bor det følk som tenkjer framover og samtidig tar reda på historia.

Da sender jæ pien videre åt en jevnaldring som voks opp under mer urbane førhøld på vestsida og i sentrum, nemlig han Egil på bensinstasjon.

04.09.10 Per Erik Fosheim