Jarl André Storbæk

Takk Anncan!

Jeg har nå fått utfordringen fra deg, og tar selvfølgelig den på strak arm. Så får vi bare se hva sluttproduktet blir. Nå er jeg ihvertfall klar for å mimre litt for meg selv, så deler jeg det med dere i Jødal'n og håper at de fleste kjenner seg, eller meg, igjen i mimringen!

Først kan jeg starte med ordtaket jeg lagde meg da jeg skulle representere Norge for første gang. Jeg satt på sykkelen fra Djupflodgrenda, og skulle ned å besøke min beste kamerat Andrè i Jødal'n. Forøvrig en drøy sykkeltur for å treffe kameraten, men nok om det... Da jeg kom litt nedenfor Ekornfossen hadde jeg det meste klart i hodet mitt, og det sitter fremdeles:

"Hvis du glemmer hvem du er og hvor du kommer fra - har du allerede tapt"

Dette har jeg på best mulig måte brukt igjennom karrieren, og tror faktisk det er en av de viktigste tingene som har gjort at bakkekontakten fremdeles er det viktigste for å oppnå resultater. Nå har jo jeg og Håvard valgt å kute etter en ball, (eller helst med ball) som levebrød, og da må en utenfor Djupflodgrenda og Jødal'n for å kunne leve av det. Føler meg veldig priviligert som får holde på med fotball, til tross for at det er en kort karriere.

Har også opplevd utrolig mye de siste 16 årene med fotballen. Har besøkt de fleste verdensdeler, og lært utrolig mange folk å kjenne på tross av at jeg bare har "kutt etter denne ballen". Og med hånda på hjertet kan jeg trygt si at feks John Carew er akkurat som alle oss Jøddøler, og han vet også hvor Jødal'n er, selv om hans ferier stort sett går til filmfestivalen i Cannes etc...

Jeg har lest på hjemmesia at jeg blir beskrevet som en god ambassadør for dalen. Det setter jeg veldig stor pris på! Stiller opp så mye jeg har tid til i Østre-distriktet. Her kjem ordtaket inn igjen når jeg tenker tilbake på hva jeg har kunnet bidra med som takk for en fantastisk oppvekst! Da jeg spilte på Raufoss takket jeg ja til å være trener for A-laget i Østre sammen med Vidar. Om jeg fikk gitt så mye tilbake er jeg feil mann å spørre, men mange og lange kjøreturer fra Raufoss 3 ganger i uka ble det. Men jeg storkoste meg, og følte jeg hadde utbytte av trenergjerningen.

I de seneste år har det blitt færre turer oppover av naturlige grunner, men da Cindy ringte og sa at Hagelund var stedet for Østrefest i fjor var det nokså enkelt å si ja til å delta. Synes det var kjempeartig, og håper at jeg og Håvard pluss alle andre som var på og bak scenen representerte Jødal'n på en bra måte. Var faktisk like artig å stå på scena som å spille foran 50 000 "elleville" mexicanere da jeg spilte mot Mexico i San Fransisco (var bedre lynne på folk i Hagelund).

Nå over til oppveksten i Jødal'n igjen. Den må jo bare nevnes etter at jeg har lest endel av innleggene her. Det er vanvittig GODE minner som blir nevnt med spark-kjøring, hytteturer,teltturer, biljard kvelder på Tryslingen, fotballkvelder på banen, bading i tjønna. Ja sånn kunne jeg ha sittet og skrevet om i evigheter! Mener vi var en fantastisk gjeng på ca 15 stk der alle selvfølgelig var like mye verdt, og alle kunne være seg selv. Dette førte vel til mange av de tingene som ikke egner seg på nettet... (ref: Anncan)

Som jeg leser fra de siste innleggene på sia så refereres det til nåsituasjon, med bosted og jobb. Jeg kan da raskt dra igjennom mine år utenfor Jødal'n. Startet pent med 3 år hos mormor i bygda, så ble det 4 år på Raufoss før jeg tok 2 år på Hamkam. Så har jeg 4 år i Vålerenga, før jeg var i Hellas fra februar og til juni i år. Nå som vi skriver juli har jeg flyttet til Danmark, og fått meg jobb og et koselig hus her. Familien flytter ned i løpet av juli, og da starter et nytt kapittel i livet mitt her nede. Det gleder vi oss stort til. Særlig Oskar som nå får stor og fin hage å leke i!

Men jeg følger selvfølgelig med på hva som skjer i Dal'n, og savner faktisk at jeg ikke fikk kaste litt hestesko i helga og hilst på gamle kjente, mens vi overvar en knallgod revy på fredagskvelden.

Nå er Jødalsdaga 2010 historie, og det er på tide å runde av utfordringa.

Vil helse til alle jøddøler, og ønske lykke til videre med tankene rettet mot alt det dere som bor i dalen kjemper for. Her kan jeg dra inn et nytt ordtak fra reiseansvarlig/oppmann i Vålerenga: "Sammen er vi sterke"! Det har dere nok engang bevist i vinter/vår.

Da sender jeg utfordringen videre til bestissen fra oppveksten Andrè Solstad, og er spent på hans innlegg til fellesferien.

Store hilsner fra "jøddøl'n" Jarl Andrè.

04.07.10 Jarl André Storbæk